Gå til hovedindhold
ENG
 

ALSIDIGT SOMMERPROGRAM MED NYE INDSIGTER I KUNSTENS BY

Kongegaarden i Algade i Korsør er det seneste år forvandlet til en ambitiøs kunsthal med fokus på tidens bedste billed- og lydkunst. Korsør er på kort tid blevet kunstens by i Vestsjælland og positiv omtale i landets største medier trækker lokale borgere og kunstinteresserede gæster fra hele landet til Kunsthal Kongegaarden. Og sommerens gæster bliver ikke skuffede. Tværtimod.

Det imponerende sommerprogram omfatter hele fire
udstillinger med nye værker skabt af landets mest innovative kunstnere og direkte til den historiske bygning fra 1761 eller X-rummet i Glasværket. Alle udstillinger er med fri entré og støttet af private og offentlige fonde.


”Ingen grund til at tage til hovedstaden og bruge en masse tid og penge for at se virkelig god samtidskunst. Jeg kan kun opfordre til, at man tjekker vores hjemmeside jævnligt og tilmelder sig vores nyhedsbrev”, siger Henrik Broch-Lips, kunsthistoriker og leder af Kongegaarden.

Målet med Kongegaardens spektakulære udstillinger er at udfordre stereotype tankesæt og medvirke til, at Vestsjælland får et kulturelt løft og publikum noget at tænke over.

”I Korsør kan man opleve fantastiske udsigter, men vi kan give publikum nye indsigter og mental fitness som alternativ til sommerens varme strande, maritime dage og dronningebesøg”, siger Henrik Broch-Lips.  

Humoristisk alternativ til maritime udsigter
Indtil 4. september viser Kongegaarden GUESTHOUSE, der er en farvestrålende og humoristisk maleriudstilling på grænsen mellem kunst og design.
Astrid Marie Christiansen og Krista Rosenkilde er to originale billedkunstnere, der er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og som begge arbejder med maleri, der træder ud af sin traditionelle ramme på væggen og indgår som genre i en skulpturel scenografi.

På forskellig og farvestrålende vis er
Kongegaardens forskellige rum blevet inddraget for at skabe dialog mellem arkitektur, design, funktionalitet, æstetik og adfærd. Inspirationen til de mange værker er hentet fra borgerskabet og de royale gæsters besøg i 1700-1800-tallet, Harald Isensteins værker, Marius Hammanns udsmykninger, over 100 år gamle fotografier samt fra unges kollektiver i Kongegaarden i 1960-70’erne.

Titlen refererer til stedets tidligere navn og funktion som gæstgivergård og kan både opfattes konkret og metaforisk. Der bliver stillet spørgsmål ved, hvem der er gæst i dag: Publikum, kunstnerne, personalet eller kunsten, der i manges liv desværre ofte blot er på sporadiske og sjældne besøg. Mere info og billeder her

Stramt og skarpt
Kongegaarden råder over 7000 værker af den tyske billedhugger Harald Isenstein, og for at reaktivere samlingen vises soloudstillingen
MODEL SPIRIT på første sal. Inspireret af Harald Isensteins skulpturelle praksis og hans indflydelsesrige bogudgivelse ’Leg med ler’ har Sofie Hertz skabt en række nye skulpturer og videoværker. Ler er et centralt element i hendes skulpturelle værker, og det traditionelle medium spiller ofte sammen med et eller flere andre materialer som akrylplader, stål, sten, karton og strækfilm.

”Harald Isenstein brugte mennesket som model og formgav dets karakter i ler. Jeg arbejder med leret som forskellige karakterer og tekniske modeller over vores forestillinger og eksistentielle væren – nærmest som løsninger båret af drømme”, siger Sofie Hertz, der tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2014. Mere info og billeder her

Livsrytmer i Glasværket
I det rå og høje X-rum i Glasværket kan man opleve
Louise Sparres totalinstallation Rhythm of Life, der forholder sig til organismers forskellige udviklingsstadier, som de gennemgår i deres korte eller lange tilblivelse. Hendes fokus er rettet mod levende væv, bakterier, levende organismer og livsprocesser.

”Mit arbejde er en form for kunstnerisk forskning, hvor jeg åbner op for naturvidenskaben i et visuelt formsprog og skaber en form for dialog eller spænding. Jeg er fascineret af den mikro-makro kosmiske sammenhæng mellem den mikroskopiske verden og det ydre rum, som formentlig med supernova-eksplosioner har genereret grundstofferne til alle levende organismer”, siger Louise Sparre. Mere info og billeder her


Udover de tre store udstillinger kan man også opleve et stort udvalg af Harald Isensteins buster i niveau 0, og nyde en kop kaffe med bedstemorskringle i den lille café. Med kunst, kaffe og kultur i Kongegaarden kan det blive en fantastisk sommer i Korsør.FOR YDERLIGERE INFO og INTERVIEW:
Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127
 

Kunsthal Kongegaardens udstillingsprogram 2022 er generøst støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden og Slagelse Kommune.

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune