Gå til hovedindhold
ENG
 

GUESTHOUSE // Astrid Marie Christiansen & Krista Rosenkilde

26. JUNI – 4. SEPTEMBER 2022

Astrid Marie Christiansen (1981) og Krista Rosenkilde (1982) arbejder begge med maleri i det udvidede felt, ofte stedspecifikt og kontekstuelt. De er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi og har deltaget i en lang række udstillinger i både ind- og udland.

Med udstillingen GUESTHOUSE udforsker de to talentfulde og travle billedkunstnere maleriet, når det træder ud af sin traditionelle ramme på væggen og indgår som genre i en skulpturel scenografi. På forskellig, og meget farvestrålende, vis bliver Kongegaardens mange forskellige rum inddraget for at skabe dialog mellem arkitektur, design, funktionalitet, æstetik og adfærd.

Ved at mime og låne fra den tidligere gæstgivergårds arkitektur, interiør, historie og kunstsamling nedbryder udstillingens værker både traditionelle grænser og hierarki mellem kunstværk og designobjekt. Modsat møbler og designprodukters anvendelige værdi fremstår objekterne snarere skulpturelle, kunstneriske og non-kommercielle end funktionelle, brugbare og salgbare. 

GUESTHOUSE taler til sanserne frem for intellektet, og en mere analytisk tilgang bliver i første omgang tilsidesat. Glæd jer til en humoristisk, tankevækkende og inspirerende oplevelse.


YDERLIGERE INFO: Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127


FERNISERING 25. JUNI kl. 13-16: ÅBNINGSTALE KL. 13 af Henrik Broch-Lips, kurator og leder

Astrid Marie Christiansen (f. 1981) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (2006-2012). Hun har udstillet på en lang række museer, kunsthaller, gallerier og kunstnerstyrede projektrum. Har foretaget en række udsmykninger over hele landet. Senest Krogerup Højskole, 2022 og Artiumskolen i Brande, 2021. Hjemmeside: astridmariechristiansen.com

Krista Rosenkilde (f. 1982) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi (2003-2009). Har 
udstillet på en lang række museer, kunsthaller, gallerier og kunstnerstyrede projektrum. Har foretaget udsmykninger og er repræsenteret i div. samlinger. Medstifter af det kunstnerdrevne udstillingssted FØRSTETILVENSTRE. Hjemmeside: kristarosenkilde.dk

Kunsthallens udstillingsprogram 2022 er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden og Slagelse Kommune.

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune