Gå til hovedindhold
ENG
 

Haven

Vi ved ikke, hvordan Kongegaardshaven var anlagt, da Rasmus Langeland opførte sin gæstgivergård i 1761, men den har nok været noget større, end den er i dag. Og da barokhaver i midten af 1700-tallet var gået af mode, blev den sandsynligvis ikke anlagt med lange lige alléer, klippede træer og hække i sirlige mønstre, parterreanlæg med forskelligt farvet grus, krukker med blomster og orangetræer i store baljer.

Det har nok tværtimod været en landskabshave med slyngede gange og mange forskellige runde og ovale bede med både pryd- og nytteplanter. Der har øjensynlig også været en mindre dam med ænder eller karper og måske en rigtig stor køkkenhave med grøntsager til køkkenet.

I 2005 blev haven istandsat ved at rydde buske og træer, anlægge grusstier og pladser, plante nye træer og buske som magnolia, guldregn, syren, snebollebusk, jasmin og rhododendron. Historiske roser der dufter og blomstrer. Bunddække som kærmindesøster, liljekonval, juleroser, stjerneskærm, løvefod, løjtnantshjerte, anemone, pæon og akeleje samt mange gammeldags pinseliljer, prydløg og perlehyacint. Plantearter som alle har været anvendt i haverne i gamle dage.

Der er offentlig adgang til Kongegaardshaven, og om sommeren danner haven ofte ramme om forskellige arrangementer og koncerter arrangeret af enten Kongegaarden eller lokale foreninger.

Kongegaardshaven set fra terrassen
Kongegaardshaven set fra terrassen

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune