Gå til hovedindhold
ENG
 

SOFIE HERTZ // MODEL SPIRIT

For at reaktivere Isensteinsamlingen, og gøre den aktuel og vedkommende i dag, lader Kongegaarden jævnligt yngre kunstnere indgå i dialogudstillinger med Harald Isensteins værker og pædagogiske virke.

Det var oplagt at invitere den talentfulde og eksperimenterende billedkunstner Sofie Hertz, og hun har nu skabt en række nye skulpturer og videoværker til sin soloudstilling MODEL SPIRIT i Kongegaarden. Værkerne er inspireret af Harald Isensteins skulpturelle praksis, og hans indflydelsesrige bogudgivelse ’Leg med ler’.

”Ler er også et helt centralt element i mine skulpturelle værker, og jeg lader ofte det traditionelle medium spille sammen med et eller flere andre materialer som akrylplader, stål, sten, karton og strækfilm”, sige Sofie Hertz.

Hun betragter skulpturelle former som gennem et skarpstillet kamera og stiliserer dem. Men hun forsøger samtidig at gengive og fastholde det levende ved at opfatte sine sammensatte former som modeller, og også lade dem optræde som digitale versioner:

”Harald Isenstein brugte mennesket som model og formgav dets karakter i ler. Jeg arbejder med leret som forskellige karakterer og tekniske modeller over vores forestillinger og eksistentielle væren – nærmest som løsninger båret af drømme”, siger Sofie Hertz.

Udstillingens værker har et industrielt look i både udførelse, tykkelse og overflader, men i den særlige koncertsal vil de både fremstå skarpt nøgterne og som bevægelige, vitale aktører i en forestilling.

"Det handler ikke om det ydre. Man skal også føle det menneskelige’, har Isenstein engang sagt. Men der er også en hel del væsen i overfladen. Formens grænser er indgange. Åbninger til os”, siger Sofie Hertz.

Sofie Hertz (f. 1982) er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi 2014. Bor og arbejder i København.

YDERLIGERE INFO: Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127

FOTOKREDITERING: Jenny Sundby

Kunsthal Kongegaardens udstillingsprogram 2022 er støttet af: Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden og Slagelse Kommune.

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune