Gå til hovedindhold
ENG
 

LOUISE SPARRE // RHYTHM OF LIFE

NB: UDSTILLINGEN ER I KGX i GLASVÆRKET

Louise Sparres soloudstilling Rhythm of Life fremstår som en totalinstallation i Kunsthal Kongegaardens rå og højloftede udstillingsrum KGX i det tidligere glasværk i Korsør. Udstillingens værker er skabt af en række forskellige materialer som silke, læder, hår, pels, silikone og aluminium, og samlet er de formet som et landskab, der afspejler biologiske processer og forvandlinger - fra mikroskopiske cellestadier og kropslig materie til store dekonstruktioner og universets ydre galakser.

Rhythm of Life forholder sig således til organismers forskellige udviklingsstadier, som de gennemgår i deres korte eller lange tilblivelse, og vidner om alle levende organismers opbygning, nedbrydning og forfald. Udover organismers transformationer og forskellige livsstadier er Rhythm of Life også en kunstnerisk bearbejdning af vores indre og ydre rum og en æstetisk refleksion over, hvordan alting tilsyneladende er en del af et større og livsvigtigt økosystem.

”Mit arbejde er en form for kunstnerisk forskning, hvor jeg åbner op for naturvidenskaben i et visuelt formsprog og skaber en form for dialog eller spænding. Jeg er fascineret af den mikro-makro kosmiske sammenhæng mellem den mikroskopiske verden og det ydre rum, som formentlig med supernova-eksplosioner har genereret grundstofferne til alle levende organismer”, siger Louise Sparre.

Louise Sparre (f. 1977 i Brørup) er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i 2003. Hendes arbejdsfelt er Bio-kunst, hvor fokus er rettet mod levende væv, bakterier, levende organismer og livsprocesser. Hun arbejder både indendørs, udendørs og stedsspecifikt og kombinerer ofte flere forskellige skulpturelle elementer til én samlet helhed.  

YDERLIGERE INFO: Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk. Tel: 2236 4127

FERNISERING TORSDAG 30. JUNI kl. 17-20: ÅBNINGSTALE KL. 17 af Henrik Broch-Lips, kurator og leder.

Adresse: Kunsthal KongegaardenX i Glasværket Norvangen 3D, opgang A, 2. sal
Åbningstider: Tors - lør 11-16 (eller efter aftale)

Kongegaardens udstillingsprogram 2022 er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden og Slagelse Kommune. Louise Sparres kunstproduktion er støttet af Statens Kunstfond og Kulturudviklingspuljen Aarhus.

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune