Gå til hovedindhold
 

GO WEST // Kurator: Ruth Campau

14. august - 3. oktober 2021

Som en særlig del af udstillingsprogrammet 2021 har vi planlagt en omfattende gruppeudstilling, hvis koncept er at lade en erfaren, dygtig billedkunstner skabe en seværdig, personlig udstilling drevet af lyst og mange års kunstnerisk erfaring.

Vi har derfor inviteret én af landets dygtigste billedkunstnere, Ruth Campau, til at kuratere en tidsaktuel udstilling med ti billedkunstnere, der hver især vil skabe nye, installatoriske og stedspecifikke værker. Med sit valg af kunstnere er det Ruth Campaus intention at skabe modige og udviklende sammenstød mellem billedkunstnere fra to forskellige generationer.

Line-up: Anna Taina-Nielsen (f. 1986), Pernille Kapper Williams (f. 1973), Oskar Koliander (f. 1986), Dan Stockholm (f. 1982), Charlotte Thrane (f. 1975), Tumi Magnusson (f. 1957), Claus Egemose (1956), Michael Mørk (f. 1959), Elle Klarskov Jørgensen (f. 1958) og Ruth Campau (f. 1955).

Udstillingen har fået titlen GO WEST, der metaforisk betegner rejsen mod det ukendte, friheden og søgen efter lykken. Samtidig er det en titel, der konnoterer til uforudsigelige farer, risici og i sin yderste konsekvens døden. Brugt humoristisk betyder go west at blive smadret eller ruineret.

"Når vi rejser, flytter vi vores fysiske krop og fordi omgivelserne påvirker os, flytter vores mentale tilstand med. Den tid vi bruger på rejsen, er som en langsom transformations-proces. Vi ved ikke, hvad der venter os, men vi forholder os åbent for nye muligheder, mens vi langsomt fralægger os det gamle og velkendte", siger Ruth Campau.

Det er den særlige åbenhed overfor nye horisonter, rum og påvirkninger, som Ruth Campau vil forsøge at indkredse med udstillingen, der er selve billedet på en konkret transformation: At komme fra ét sted til et andet - at bevæge sig - fysisk såvel som psykisk.

"Når jeg har kaldt udstillingen GO WEST er det med stor vægt på kunstens frisættende potentiale. Frihed har altid betydet meget for mig - lige siden jeg var barn, har jeg ønsket at opleve verden og fortolke den. På rejser møder jeg verden umiddelbart og bliver ofte bevæget gennem sanserne på samme måde som kunst kan overraske mig og indgyde mig en form for frihedsfølelse", siger Ruth Campau.

Udstillingen GO WEST tager foruden selve rejsens mentale indhold sit udgangspunkt i Kongegaardens særlige udstillingsrum og omgivelser, som kunstnerne på hver sin vis vil lade sig inspirere af. Udstillingen bliver den hidtil største i Kongegaardens historie og vil med langt over 1000 kvm brede sig over tre etager i Kongegaarden, i Kongegaardshaven og i den nye udstillingsplatform KongegaardenX i det ikoniske Glasværk.


GO WEST er støttet af af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Poul Johansen Fond, L.F. Foghts Fond og Slagelse Kommune.

Ruth Campau, gulvinstallation
Ruth Campau, gulvinstallation
Oskar Koliander, Intelligo
Oskar Koliander, Intelligo
Aina Taina-Nielsen, Full Time work
Aina Taina-Nielsen, Full Time work

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune