Gå til hovedindhold
ENG
 

GO WEST // Kurator: Ruth Campau

Vi har inviteret én af landets dygtigste billedkunstnere, Ruth Campau, til at kuratere en tidsaktuel udstilling med ti kunstnere, der hver især har skabt nye, installatoriske og stedspecifikke værker. Det er Campaus intention at skabe modige og udviklende sammenstød mellem kunstnere fra to forskellige generationer.

LINE-UP: Ruth Campau, Claus Egemose, Elle Klarskov Jørgensen, Oskar Koliander, Tumi Magnusson, Michael Mørk, Dan Stockholm, Anna Taina, Charlotte Thrane og Pernille Kapper Williams

PERIODE: 
14. AUGUST - 3. OKTOBER 


FOR UDDYBENDE VÆRKBESKRIVELSER TRYK HER

Udstillingens titel GO WEST betegner metaforisk rejsen mod det ukendte, friheden og søgen efter lykken. Samtidig er det en titel, der konnoterer til uforudsigelige farer, risici og i sin yderste konsekvens døden. Brugt humoristisk betyder go west at blive smadret eller ruineret.

”Det er den særlige åbenhed overfor nye horisonter, rum og påvirkninger, som jeg vil forsøge at indkredse med udstillingen, der er selve billedet på en konkret transformation: At komme fra ét sted til et andet - at bevæge sig - fysisk såvel som psykisk”, siger Ruth Campau.

Foruden rejsens mentale indhold tager udstillingen GO WEST sit udgangspunkt i Kongegaardens særlige udstillingsrum og omgivelser, som kunstnerne på hver sin vis er blevet inspireret af. Udstillingen bliver den hidtil største i Kongegaardens historie og vil med over 1000 kvm brede sig over to etager i Kongegaarden, i Kongegaardshaven og i den nye udstillingsplatform KongegaardenX i det ikoniske Glasværk.

Man kan også opleve et Art Writing projekt med ti kunstskilte skabt af de ti kunstnere og placeret i byrummet mellem Kongegaarden og udstillingsrummet X i Glasværket. Se mere her


For mere information og aftale om interview
Kontakt kurator og leder af Kongegaarden, Henrik Broch-Lips
E: hbl@kongegaarden.dk, (+45) 2236 4127
eller
formidlingsmedarbejder Birgit Lendal Beek
blb@kongegaarden.dk, (+45) 5837 7890


Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst, Knud Højgaards Fond, Poul Johansen Fond, L.F. Foghts Fond, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden og Slagelse Kommune.
 

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune