Gå til hovedindhold
 

GO WEST // KURATOR: RUTH CAMPAU

KULTURMINISTER ÅBNER UDSTILLING I KORSØR

Vi har inviteret én af landets dygtigste billedkunstnere, Ruth Campau, til at kuratere en tidsaktuel udstilling med ti kunstnere, der hver især har skabt nye, installatoriske og stedspecifikke værker. Det er Campaus intention at skabe modige og udviklende sammenstød mellem kunstnere fra to forskellige generationer.

LINE-UP: Ruth Campau, Claus Egemose, Elle Klarskov Jørgensen, Oskar Koliander, Tumi Magnusson, Michael Mørk, Dan Stockholm, Anna Taina, Charlotte Thrane og Pernille Kapper Williams

PERIODE: 
14. AUGUST - 3. OKTOBER 

Udstillingens titel GO WEST betegner metaforisk rejsen mod det ukendte, friheden og søgen efter lykken. Samtidig er det en titel, der konnoterer til uforudsigelige farer, risici og i sin yderste konsekvens døden. Brugt humoristisk betyder go west at blive smadret eller ruineret.

”Det er den særlige åbenhed overfor nye horisonter, rum og påvirkninger, som jeg vil forsøge at indkredse med udstillingen, der er selve billedet på en konkret transformation: At komme fra ét sted til et andet - at bevæge sig - fysisk såvel som psykisk”, siger Ruth Campau.

Foruden rejsens mentale indhold tager udstillingen GO WEST sit udgangspunkt i Kongegaardens særlige udstillingsrum og omgivelser, som kunstnerne på hver sin vis er blevet inspireret af. Udstillingen bliver den hidtil største i Kongegaardens historie og vil med over 1000 kvm brede sig over to etager i Kongegaarden, i Kongegaardshaven og i den nye udstillingsplatform KongegaardenX i det ikoniske Glasværk.

Der er også planlagt et Art Writing projekt med ti kunstskilte skabt af de ti kunstnere og placeret i byrummet mellem Kongegaarden og udstillingsrummet X i Glasværket. 


ÅBNINGSTALER KL. 12 I KONGEGAARDEN ALGADE 25:
Ruth Campau, billedkunstner og kurator 
(præsenteres af leder Henrik Broch-Lips)
Joy Mogensen, kulturminister (bydes velkommen af formand Christen Obel)

Tilmelding til åbningstalen kl. 12 på info@kongegaarden.dk inden 12. august.


FORFERNISERING KL. 11 med kaffe og croissant i KGX, Norvangen 3D, Opgang A
Med kaffe og croissant i hånden kan du opleve nye værker skabt af fem kunstnere i det rå postindustrielle udstillingsrum. Ca. kl. 11.30 går vi sammen med kurator Ruth Campau ned til Kongegaarden for at overvære den officielle åbning af kulturministeren.

For mere information og aftale om interview
Kontakt kurator og leder af Kongegaarden, Henrik Broch-Lips
E: hbl@kongegaarden.dk, (+45) 2236 4127
eller
formidlingsmedarbejder Birgit Lendal Beek
blb@kongegaarden.dk, (+45) 5837 7890


Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Statens Værksteder for Kunst, Knud Højgaards Fond, Poul Johansen Fond, L.F. Foghts Fond, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden og Slagelse Kommune.
 

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune