Gå til hovedindhold
 

KRISTOFFER AKSELBO // WDB2 (We Don't Belong To)

9. april - 12. juni 2022

Kristoffer Akselbo (f.1974) er uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi 2006. Han modtog Statens Kunstfonds treårige arbejdslegat i 2019 bl.a. fordi han giver digitaliseringens pjalteproletariat en stemme, ofte går “the extra mile” og er ”et damplokomotiv af fortrængt hetero-normativitet, der giver os mulighed for reelt at se både andre og os selv i øjnene”.

Han har i flere år arbejdet med kultur- og klimakritik, og nu har vi inviteret ham til at skabe en stor stedspecifik soloudstilling med fokus på, hvordan katastrofer og uforklarlige naturbegivenheder påvirker mennesker psykologisk. Den slags hændelser forbinder de fleste med angst, sorg og traumer, men lige så hyppige er modsatte reaktioner som solidaritet, altruisme og nye samfundsvisioner.

Ved at skabe en alternativ simulation af klimamutationen vil Kristoffer Akselbo således undersøge, hvordan
vi indordner og organiserer os i tilpasning til de stadigt stigende forandringer. Med udgangspunkt i kunsthallens 260 år gamle rokokobygning, og med blik for den nuværende verdensomspændende pandemi, vil Kristoffer Akselbo etablere en refleksion af forholdet mellem menneske og natur samt klimaets sociale tilstand.


Konkret i Kongegaarden vil Kristoffer Akselbo lade sig inspirere af rokokoarkitekturens jerndekorationer og skabe en scifi installation, der forbinder bygningens historiske elementer med fragmenter af rokoko, gobeliner, film og performance. Udstillingen fokuserer på sociale mekanismer og intentionen er at præsentere os for en virkelighed, der både er genkendelig og fremmed for os, og som vil anspore os til at undres og stille spørgsmål ved det allerede eksisterende.

Med sit originale projekt undersøger Kristoffer Akselbo de udfordrende psykologiske aspekter af en katastrofe, og hvad det i den forbindelse betyder at forskanse sig. Et stykke overlevelsesarkitektur med et menneske, der pendulerer mellem at være eneste overlevende efter katastrofen og pioner i en ny verdensorden. 

Feat. Jens Ngima Jensen

Kristoffer Akselbo, billed- og performancekunstner
Kristoffer Akselbo, billed- og performancekunstner

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune