Gå til hovedindhold
ENG
 

CAMILLA BERNER // Planternes Privatliv

1. juli - 24. september 2023

Camilla Berner (f. 1972) er en af landets mest interessante kunstnere, hvis stedspecifikke og økofeministiske værker ofte tager udgangspunkt i forholdet mellem den kontrollerede og vilde natur. Hun gør det selvgroede til en have, det undselige ukrudt hæves frem i skønne buketter og invasive, ’forhadte’ arter bruges til at kaste lys over lokalhistorien. Hun gør opmærksom på vores ofte undertrykkende naturopfattelse og retter hermed et subtilt politisk og kritisk blik på os selv i forhold til naturen.

I Kunsthal Kongegaarden vil Camilla Berner skabe en original og stedspecifik udstilling, der vil koble samfundets stigende begrænsning af planternes mulighed for at sprede deres pollen med den historiske forhindring af kvinders seksuelle udfoldelsesmuligheder.

Konkret vil Camilla Berner tage afsæt i Sprogøs natur og nære forsorgshistorie, da øen var hjemsted for ”moralsk defekte” kvinder, der blev isoleret midt i Storebælt og ofte tvangssteriliseret i Korsør. Projektet vil udfolde den usynlige og ukontrollerede verden, som pollen er for os, og kunstnerisk behandle planternes formering, ’seksualitet’ og vores digitalisering af den.

Udstillingen er foreløbigt støttet af AUGUSTINUS FONDEN og Slagelse Kommune. 
Kongegaardens udstillingsprogram 2023 er støttet af Det Obelske Familiefond.

Camilla Berner, Den urbane have
Camilla Berner, Den urbane have

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune