Gå til hovedindhold
ENG
 

NINI HANSEN // CYGNUS / CYCLUS

-

NB: UDSTILLINGEN ER I KGX i GLASVÆRKET
Norvangen 3, Opgang 2A, 2.
Åbent torsdag - fredag 11-16 og efter aftale.

Pop Up udstilling i forbindelse med tre mdrs. residency-ophold i Kunsthal Kongegaarden.

Hvert år fra juli til september flyver flokke af knopsvaner intuitivt i takt for at samles i det våde engområde ved Korsør Nor. Her skifter alle deres vingers bevægelige svingfjer, som de bruger til at justere deres flugts fart og retning. 

I overgangsperioden er svanerne særligt sårbare, da de ikke kan flyve, og deres brystmuskulatur svinder ind. De store fugle, som mange forbinder med styrke og udlængsel, har igennem århundreder søgt tryghed i Noret, hvor de samles og finder plads til at skabe relativ frihed fra egnens rovdyr.

Netop fra juli til september har den danske kunstner Nini Hansen været artist-in-residence i Kongegaarden og med afsæt i svanen som symbolsk og mytologisk væsen har hun skabt totalinstallationen CYGNUS / CYCLUS i KGX-rummet i Glasværket.

Nini Hansens helt nye værker inviterer til at dyrke fascinationen af svanernes hamskifte samt historiske og moderne erkendelser af at have en indre og ydre natur, hvor styrke og sårbarhed ligesom i svanens væsen kan eksistere samtidigt.


Med lyd, fotografi og objekter, fremhæver installationen mytiske og samtidige erfaringer af flugt, forsvar, lethed og forandring, som oftest forbindes med svanernes kollektive transformation. Ved at stille elementerne sammen i det industrielle KGX-rum bliver der også sat fokus på sammenfaldet af styrke og sårbarhed i samtidens økologiske forfald.

FERNISERING: Torsdag 28. september kl. 17-19 i KGX. Alle er velkomne.


Nini Hansen, f. 1987 er opvokset i Korsør og uddannet MFA i fotografi fra HDK-Valand i Göteborg samt i Religionsvidenskab fra Københavns Universitet.

Nini Hansen, CYGNUS / CYCLUS, detalje, 2023
Nini Hansen, CYGNUS / CYCLUS, detalje, 2023
Nini Hansen, CYGNUS / CYCLUS, 2023
Nini Hansen, CYGNUS / CYCLUS, 2023

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune