Gå til hovedindhold
ENG
 

STUFF i KGX i Glasværket // 4 internationale kunstnere

-

Vi har inviteret Nina Kleivan (DK/N), Sebastian Mügge (S/DE), Yoshihisa Sano (J) og Steen Rasmussen (DK) til Korsør for at bo sammen i flere uger i vores to legatboliger. I fremadskridende proces har de skabt en fælles udstilling, der er i løbende forandring. De fire kunstneres Intention er at udfordre det uhensigtsmæssige tingsbegær og ikke blot tilfredsstille et kommercielt marked. 

NB: Den særlige og kollektive procesudstilling er i Kongegaardens X-rum (KGX) i Glasværket, Norvangen 3, opg. A, 4220 Korsør. Åbent torsdag - lørdag 11-16 og efter aftale.


For at skabe en nytænkende, bæredygtig udstilling har de fire internationale kunstnere anvendt kasserede eller fundne genstande, som er blevet indsamlet lokalt under deres fleres ugers ophold i Korsør, og som i deres hænder er blevet tilført nye betydninger og en ny funktion som værk.

I tæt, dynamisk samarbejde har kunstnerne opløst individuelle grænser og i stedet for blot selvstændige, autonome værker, har de skabt de en fælles vision og ruminstallation. Denne samskabelse med plads til spontane idéer er ikke blot indbyrdes, men også med publikum, der i samtale med kunstnerne kan følge den fælles proces frem mod den færdige udstilling, der bliver et resultat af kunstnernes dialog med omgivelserne.

Udstillingen er således processuel, nonkommerciel og under konstant forandring. Den er åben, eksperimenterende og resultatet kendes ikke på forhånd. Efter sidste åbningsdag vil værkernes materialer blive leveret tilbage til genbrug og recycling.

STUFF blev åbnet af
 Louise Schack Elholm, minister for landdistrikter, nordisk samarbejde og kirke.  

Udstillingen er støttet af EU JAPAN FEST, Det Obelske Familiefond, Slagelse Kommune og Glasværket A/S. Nina Kleivan og Steen Rasmussens værkproduktion er støttet af Statens Kunstfond.

STUFF - procesudstilling i KGX i Glasværket
STUFF - procesudstilling i KGX i Glasværket
STUFF - bæredygtig udstilling i KGX i Glasværket
STUFF - bæredygtig udstilling i KGX i Glasværket

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune