Gå til hovedindhold
ENG
 

THE WEAK SPOT // Rebecca Lindsmyr og Emil Sandström

25. MAJ – 29. JUNI 2024

NB: UDSTILLINGEN ER I KGX i GLASVÆRKET.
De to svenske kunstnere Rebecca Lindsmyr og Emil Sandström blev tildelt et tre måneders ophold i Kongegaardens legatbolig for at skabe et særligt stedspecifikt udstillingsprojekt i Kongegaardens X-rum (KGX) i Korsørs tidligere glasværk. The Weak Spot er således udviklet i samspil med det 275 kvm store rums særlige arkitektur, og tager konkret udgangspunkt i bygningens tidligere funktion som glasværk.

Begge kunstnere har skabt nye værker inspireret af glas som et materiale, der både er meget skrøbeligt og ofte værdifuldt, men som også spejler de mennesker, der er omkring det. De bruger begreber og historier om glas og glasindustrien som katalysator for nye fortællinger, der udfordrer forholdet mellem det dokumentariske og det fiktive.

Emil Sandström og Rebecca Lindsmyr har boet i Paris, og gennem research og en tværfaglig kunstnerisk metode er deres kunstneriske intention at skabe forbindelse mellem den lokale historie om glasproduktion i Korsør og en bredere europæisk idé- og kulturhistorie.

Ved bl.a at lade sig inspirere af gamle fotografier, arbejderne på Scanglas, Saint Gobain, pianisten Vladimir Horowitz og den franske konge Karl d. 6, der troede han var lavet af glas, har kunstnerne undersøgt, hvordan fremkomsten og populariseringen af et materiale både former og formes af dets historiske og sociopolitiske sammenhænge.

Udstillingens titel The Weak Spot er en subtil reference til glassets skrøbelige punkt, hvor det kan brække.

YDERLIGERE INFO: Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127

FOTOS TIL DOWNLOAD: Klik på de enkelte billeder for at se dem i høj opløsning og tryk derefter "gem som" for at gemme det pågældende billede. Kreditering: Lindsmyr og Sandström

FERNISERING 25. MAJ kl. 13-16: ÅBNINGSTALE KL. 13 af Henrik Broch-Lips, leder af Kongegaarden.

Åbningstider tors 11-18, fre-søn 11-16 (eller efter aftale)
KGX i Glasværket Norvangen 3D, opgang A, 2. sal. Fri Entré.


Rebecca Lindsmyr (f. 1990) er uddannet fra Malmø Kunstakademi i 2021 og har tidligere en BA i maleri og grafik fra Glasgow School of Art (UK). Hun har modtaget udmærkelser og stipendier, som bl.a omfatter et otte måneders studieophold i Paris i 2023–2024. I 2023 modtog Rebecca et års arbejdslegat fra den svenske kunstfond.

Emil Sandström (f. 1994) er uddannet fra Malmø Kunstakademi i 2022. Han har været stifter og koordinator for et non-profit udstillingssted i Malmö og har modtaget forskellige stipendier og legater, som bl.a har ført ham til en seks måneders studiepraktik i New York i 2023. I 2024 modtog Emil et års arbejdslegat fra den svenske kunstfond.


Udstillingen er støttet af: Statens Kunstfond, Fondet for Dansk-Svensk Samarbejde og Konstnärsnämnden

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune