Gå til hovedindhold
ENG
 

SYNTHETIC SEDUCTION REVISITED // Stine Deja og Marie Munk

21. JANUAR – 26. MARTS 2023

Udstillingen Synthetic Seduction – Revisited (Syntetisk Forførelse – Gensyn) er skabt af Stine Deja (1986) og Marie Munk (1988). De er uddannet fra Designskolen Kolding og Royal College of Art i London og har deltaget i en lang række udstillinger i både ind- og udland. Begge har modtaget Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat og er nogle af landets mest talentfulde, yngre billedkunstnere.

I Kongegaarden skaber Stine Deja og Marie Munk nye arkitektoniske rum og
genererer ægte sammenstød mellem samfundsrelevante, teknologikritiske værker og en totalfredet historisk rokokobygning. De undersøger teknologiens indflydelse på vores intime, sociale oplevelser og perspektiverer det relevante, men måske også skræmmende spørgsmål, "Kan en maskine lære at være menneske?"

Stine Deja og Marie Munk bearbejder således begreberne nærvær og intimitet i en tid, hvor teknologi er en uomgængelig og ofte afgørende medproducent af menneskers samvær. 
I deres klinisk, præcise værker undersøger de kritisk om vi er på vej mod ’totalt syntetisk nærvær’ og udfordrer folks fantasi i samspillet mellem det pulserende levende organiske og den rå teknologi.

Stine Deja udforsker grænserne mellem det 'virkelige' og det 'virtuelle' og bruger digitale surrogater i sine ofte melankolske og ironiske videofortællinger. Med silikone som kropsmetafor undersøger Marie Munk kunstig simulering af intimitet og skaber alternative virkeligheder, der stiller spørgsmål ved aktuelle samfundstendenser.

”I simulationer af velkendte hospitalsrum bliver publikum både introduceret til Munks kødelige, interaktive skulpturer og Dejas foruroligende, tekniske videoværker. Derved er der skabt en legende, befordrende og synergisk kontrast mellem algoritmisk logik og romantiske klicheer”,
siger Kongegaardens leder Henrik Broch-Lips og fortsætter:

”Glæd jer til en forførende, tankevækkende og inspirerende oplevelse, der inviterer til dybere refleksion over, hvad intim kærlighed er og om den kan erstattes af surrogater produceret af teknologiens uanede muligheder”.

Stine Deja (f. 1986) er uddannet fra Designskolen i Kolding 2009-12 og Royal College of Art, London 2013-15. Blev tildelt Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat 2020-2023. Bor og arbejder i København.

Marie Munk f. 1988) er uddannet fra Designskolen i Kolding 2010-14 og Royal College of Art, London 2014-16. Er tildelt Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat 2022-2025 og modtog Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentlegat på 100.000 kr. i 2020. Bor og arbejder i København.


FERNISERING 21. JANUAR kl. 14-16: ÅBNINGSTALE KL. 14.15 af Henrik Broch-Lips

YDERLIGERE INFO: 
Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127


FOTOS TIL DOWNLOAD: Klik på de enkelte billeder for at se dem i høj opløsning og tryk derefter "gem som" for at gemme det pågældende billede. 

FOTOKREDITERING: Jenny Sundby (med mindre andet er nævnt)

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Augustinusfonden, Det Obelske Familiefond og Slagelse Kommune.

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune