Gå til hovedindhold
ENG
 

STUFF // Fire internationale kunstnere

De fire internationale kunstnere Nina Kleivan (DK/N), Sebastian Mügge (S/DE), Yoshihisa Sano (J) og Steen Rasmussen (DK) har i flere uger boet i Kongegaardens legatboliger og arbejdet i KGX i Glasværket. I fremadskridende proces, og i løbende forandring, har de sammen skabt en fælles procesudstilling, der nu har fundet sin endelige form.

Kunstnerne har anvendt kasserede eller fundne genstande, der er indsamlet lokalt, og som i deres hænder er blevet tilført nye betydninger og fået nye funktioner som værker. Uden overflødigt spil er deres intention at udfordre det uhensigtsmæssige tingsbegær og ikke blot tilfredsstille et kommercielt marked. Efter sidste åbningsdag vil værkernes materialer således blive leveret tilbage til genbrug og recycling.

I tæt, dynamisk samarbejde har kunstnerne opløst individuelle grænser og i stedet for blot selvstændige, autonome værker, har de skabt en fælles vision og ruminstallation. Udstillingen har således været processuel, eksperimenterende og åben, hvor resultatet ikke har været kendt på forhånd.

”Kunstnerne har ikke blot arbejdet sammen og givet plads til hinandens spontane idéer, men de har også løbende involveret publikum, der i samtaler med kunstnerne har fulgt den fælles proces frem mod den færdige udstilling”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal Kongegaarden.

NB: Udstillingen er i Kongegaardens X-rum (KGX) i Glasværket, Norvangen 3, opg. A, Korsør.

YDERLIGERE INFO: 
Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127

SLUTFERNISERING TIRSDAG 30. MAJ KL. 17.30 i KGX

ÅBNINGSTALE: Louise Schack Elholm, minister for landdistrikter, nordisk samarbejde og kirke
(bydes velkommen af bestyrelsesformand Christen Obel, Kongegaardsfonden)

FOTOS TIL DOWNLOAD: 
Klik på de enkelte billeder for at se dem i høj opløsning og tryk derefter "gem som" for at gemme det pågældende billede. 

FOTOKREDITERING: 
Kunsthal Kongegaarden

STUFF kan ses tors-lør kl. 11-16 indtil 24. juni. Tak til EU JAPAN FEST, Det Obelske Familiefond, Slagelse Kommune, Glasværket A/S og Statens Kunstfond, der har støttet Kleivan og Rasmussens værkproduktion.

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune