Gå til hovedindhold
ENG
 

OM KUNSTHAL KONGEGAARDEN

Her kan du downloade billeder til brug for generelle artikler om Kunsthal Kongegaarden.

Kongegaarden er et udstillings- og koncertsted centralt placeret i Korsør i Slagelse Kommune. Fra at være et regionalt center for kunst og musik er Kongegaarden ved at blive udviklet til en international, professionel og tværæstetisk kunstplatform med tidsaktuelle udstillinger, koncerter og events samt borgerinvolverende formidling og undervisning.

Kongegaarden råder også over Isensteinsamlingen med over 7000 værker, som den kunstfaglige ledelse plejer, formidler og reaktiverer i tæt samspil med den helt aktuelle kunst.

Målsætningen er på sigt, at Kongegaarden skal markere sig som en uomgængelig, international kunst- og kulturinstitution, der ikke blot er til glæde for de lokale borgere, men som også sætter hele Vestsjælland på det kunstneriske landkort.

Kongegaardens ca. 1500 kvm. fordeler sig på tre etager: Niveau 0 rummer arkivet med Isensteinsamlingen, et kontor, et anretterkøkken og et stort udstillingsrum med kvadratiske fliser på gulvet. Niveau 1 består af en vestibule, en række udstillingsrum, personalekontorer, en lille kunstnerbolig samt udgang til terrasse og have. Niveau 2 indeholder en stor kunstnerbolig, Kongeværelset og en koncertsal med plads til 100 siddende gæster.

Derudover råder Kongegaarden aktuelt over et 275 kvm. tidligere industrirum i det ikoniske glasværk i Korsør. Lokalet skal både fungere som udstillingshal for eksperimenterende nutidskunst og som atelier for kunstnere, som vi tildeler et artist-in-residence ophold.

Kongegaarden er støttet af Slagelse Kommune.

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune