Gå til hovedindhold
ENG
 

NO BORDERS // Steen Rasmussen

5. MARTS - 9. MAJ 2021
Steen Rasmussen (f. 1954) har i mange år arbejdet med at skabe grafiske installationer i tre dimensioner og med borgerinvolverende, politisk-kritiske kunstprojekter i såvel danske udkantsområder som globale brændpunkter.

Publikum i Korsør vil således kunne opleve en videreudviklet og lokal forankret version af det globale og vedvarende projekt Wind – Visualizing the immaterial, som er skabt i samarbejde med den japanske kunstner Rikuo Ueda.

Projektet dokumenterer over 260 vindindsamlinger gennem tyve år i hele verden. I Kongegaardshaven vil man kunne opleve en række store bannere, der fotografisk dokumenterer indsamling af vind i områder som Palæstina, Israel, Kina, Tibet, Serbien, Sarajevo og Korsør.

Indendøre vil Steen Rasmussen vise en række skulpturelle værker som bl.a. omfatter en jernkonstruktion med vinddåser og fotoprints af samtlige vindindsamlinger fra hele verden. Herudover kan man opleve en interaktiv grafisk ruminstallation, som giver et godt indblik i Steen Rasmussens mange års arbejde med grafik i et udvidet felt, og som inviterer den besøgende ind i en stor labyrintisk passage, der med sorte silhuetter skildrer forfaldets skønhed, og som bliver en del af Kongegaaardens arkitektur.

Udstillingens titel NO BORDERS refererer både til den rumlige grafikoplevelse og den tvetydige grænseløse vind, der metaforisk er positiv, men aktuelt med pandemier og forurening også er temmelig problematisk.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond og Slagelse Kommune

For mere information og aftale om interview
Kontakt kurator og leder af Kongegaarden, Henrik Broch-Lips
E: hbl@kongegaarden.dk 
M: (+45) 2236 4127
T: (+45) 5837 7890

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune