Gå til hovedindhold
ENG
 

LIVING ROOM // Borgman og Stræde

9. OKTOBER – 12. DECEMBER

Morten Stræde bor og arbejder i København og Anna Borgman i Berlin. Begge billedkunstnere er blevet inspireret af Kongegaardens intime atmosfære, og har nu sammen skabt en stedspecifik duo-udstilling i Kongegaarden.

Inspireret af den 260 år gamle bygnings mange stuer og beboere gennem tiden har udstillingen fået titlen Living Room. Den fremstår som et dialektisk samspil mellem to etablerede, men også forskellige, billedkunstnere, hvis værker er formelle, historiebevidste, æstetiske og til tider narrative.

Begrebet rum kan ofte skabe en række forskellige associationer og forestillinger. Det bliver både brugt metaforisk og som faktisk areal. Ud over forsøg på definitioner af det fysiske, naturvidenskabelige rum, hvoraf mange ikke kan erkendes uden matematikkens eller mikroskopets hjælp, dækker betegnelsen også over de menneskelige rum, der opfattes med den menneskelige krop og psyke.


"Hvad enten de er fysiske eller menneskelige, er rum en grundlæggende erfaring for enhver, men ofte umulige at beskrive udtømmende og tilfredsstillende. Netop undersøgelsen af rum som både et fysisk, følelsesmæssigt og metaforisk begreb er kernen i udstillingen Living Room", siger Henrik Broch-Lips, der er udstillingens kurator.

Living Room består af helt nye og re-installerede værker, som Anna Borgman og Morten Stræde har gentænkt til stedets historiske rammer og finborgerlige udsmykning. Man kan bl.a. opleve tikkende lydskulpturer, mursejlere i flok i den eksisterende stukramme, en kærlighedskorridor med lidenskabeligt rødt lys og to silhouetter, der hænger ned fra loftet.


Åbningstaler 8. oktober kl. 17 ved Anna Krogh, direktør for Sorø Kunstmuseum og Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal Kongegaarden.

For yderligere info: Kunstfaglig leder Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127

Living Room er støttet af Statens Kunstfond og Slagelse Kommune
                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune