Gå til hovedindhold
ENG
 

DOUBLE - 7+12 skulpturer // Kaare Golles og Jóhan Martin Christiansen

2. MARTS – 9. JUNI
  
Udstillingen Double // 7+12 skulpturer er skabt af Jóhan Martin Christiansen og Kaare Golles. De to kunstnere er uddannet fra Malmø Kunstakademi i 2014 og har deltaget i en lang række udstillinger i både ind- og udland. I deres skulpturelle praksis benytter begge virkemidler, man kender fra barokken og rokokoen, og der er sammenfald i materialer, udtryk og tematikker.

”De to æstetiske kunstnere omsætter dog brugen i meget forskellige retninger, og hvis Kaare Golles opfanger tidens ånd, er Jóhan Martin Christiansen den poetiske tingfinder, der blandt andet indsamler materialer og indtryk fra skraldespande og byggepladser”, siger Henrik Broch-Lips, kunsthistoriker og leder af Kunsthal Kongegaarden.

I Kongegaarden forholder de to talentfulde billedkunstnere sig kunstnerisk til stedets særlige rokokoarkitektur, og har installeret nye, stedspecifikke værker, der har sat sine aftryk og spor i udstillingsrummene.   


Jóhan Martin Christiansen har skabt en række nye skulpturer, der som historieproducerende maskiner spejler sig i stedets og byens historie og arkitektur – både den ældre og den nyere. Fundne objekter og kropslige, og til tider erotiske, former kommer i spil, hvor hårdt møder blødt og genererer et clash mellem det queer-industrielle og Kongegaardens tunge rokoko.

Jóhan Martin Christiansen har desuden skabt to kropslige gipsskulpturer, der er inspireret af urbane bymiljøer som opbrækkede veje og billedstrømmen af smadrede huse. Skulpturerne er lavet på stedet og efterfølgende blevet knækket og arrangeret med lysrør, tekstil og andre materialer. Titlen Shelter indikerer, at skulpturerne måske også er et lille helle, hvor kroppen kan kravle ind og søge ly. 


Kaare Golles har til udstillingen fremstillet tre væghængte aluminiumstøbte motorhjelme som metalliske troldspejle, der spejler og forvrænger virkeligheden. De er inspireret af bilen som katalysator og accelerator for civilisationen og dens udvikling – og måske kommende afvikling.

I vinduerne har Kaare Golles diskret indgraveret et udvalg af Louis-Ferdinand Célines radikale tekster, der fremstår som en tavs råben, en skygge eller et spøgelse, man forsøger at fortie. Den berømte og berygtede franske forfatter boede i tre år i Fanehuset ved Klarskovgaard og med sin utiltalende personlighed og kontroversielle skrivestil skrev han sig ind i Korsørs historie.

”Udstillingen inviterer både til en sanselig oplevelse og en dybere refleksion over historien, tiden og erindringen som konstruktioner, hvis mening kun kan erkendes som skrøbelige størrelser, og hvis påvirkning på livet er så stort, at vi må finde os selv i fortidens ødelæggende gentagelser”, siger Henrik Broch-Lips.


FERNISERING 2. MARTS kl. 13-16: ÅBNINGSTALE KL. 14.15 af Henrik Broch-Lips, kurator og leder

ÅBNINGSTALE kl. 13.15 af Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal Kongegaarden.
PERFORMANCE kl. 13.30 af forfatteren Jens Blendstrup

NB Kl. 13.45: Fernisering inkl. performance af Lina Hashims udstilling Odalisken - to be or not to be? på 1. sal.

YDERLIGERE INFO: Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127


FOTOS TIL DOWNLOAD: Klik på de enkelte billeder for at se dem i høj opløsning og tryk derefter "gem som" for at gemme det pågældende billede. Husk kreditering af fotograf Brian Kure - se også under hvert billede.

Jóhan Martin Christiansen (f. 1987 Tórshavn) tog afgang fra Malmø Kunstakademi 2014. Har siden deltaget i talrige udstillinger i ind- og udland, modtaget en række arbejdslegater og modtog i 2021 Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens hæderslegat. Bor og arbejder i Kbh.

Kaare Sebastian Golles (1985) er u
ddannet fra Malmø Kunstakademi i 2014. Har udstillet i både ind- og udland, men blev for for alvor kendt, da han udførte et kontroversielt monument af digteren Inger Christensen på Hjalmar Brantings Plads i København. Bor i Aarhus og arbejder i Kbh.


Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Augustinusfonden, Det Obelske Familiefond, Ny Carlsberg Fondet og Slagelse Kommune.

 

Download billeder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune