Gå til hovedindhold
ENG
 

UDDELING AF JENS BAGGESEN-PRISEN

31. maj 2023, 17:00 - 18:30

INVITATION!  Det vil glæde os at se dig/jer, når Slagelse Kommunes Jens Baggesen-pris bliver uddelt onsdag 31. maj klokken 17.00 i Kongegaarden. På netop dette sted fik forfatteren Jens Baggesen, som prisen er opkaldt efter, som seksårig i 1771 en oplevelse for livet og et kald til kunsten, da Dronning Caroline Mathilde steg ned af Kongegaardens stentrappe for at give ham et kys.

Jens Baggesen-prisen tildeles professor, dr.phil. Johan de Mylius for hans bog ”Elleskovs mysterier og andre udflugter i dansk litteratur”, der udkom på Syddansk Universitetsforlag i 2022.

Bogens titel er tyvstjålet fra Baggesens Poetiske Epistler (1814), som danner afsæt for den ene af bogens to Baggesen-afhandlinger: en biografisk artikel om Baggesens bekendtskab med den odenseanske levemand Jens Benzon, som Baggesen havde lært at kende i Paris. Bogens anden store artikel med titlen “Guderne holder flyttedag” argumenterer for, at Jens Baggesens epos Parthenaïs bør ses som et hovedværk i dansk litteratur, selvom det er skrevet på tysk.


Jens Baggesen-prisen er indstiftet af Korsør Byråd i 1964, og dens formål er at medvirke til at fastholde interessen for – og forståelsen af – Jens Baggesens forfatterskab. Prisen bliver overrakt af formand for Kultur- fritids- og turismeudvalget, Troels Brandt, og prismodtageren vil fortælle om sit vigtige litterære arbejde med Jens Baggesen:

Versfortællingen affærdiges ofte med et par nedladende linjer i litteraturhistorien til trods for, at Jens Baggesen med sit moderne homeriske digt har gjort noget aldeles uhørt - også i tysk litteratur! Det er derfor på høje tid, at værket og Jens Baggesen får den plads, som tilkommer det - og ham”, siger prismodtager og forfatter Johan de Mylius.

Tilmelding til prisoverrækkelsen: info@kongegaarden.dk
(begrænset antal pladser).
 

Statue af Jens Baggesen i Korsør
Statue af Jens Baggesen i Korsør
Jens Baggesen statue i Korsør
Jens Baggesen statue i Korsør

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune