Gå til hovedindhold
ENG
 

Samtale med Camilla Berner

-

Nu kan du møde billedkunstneren Camilla Berner, der har skabt den aktuelle udstilling Planternes Privatliv i Kongegaarden. Det er en original og stedspecifik soloudstilling, der subtilt kobler samfundets stigende begrænsning af planternes mulighed for at sprede deres pollen med den historiske forhindring af kvinders seksuelle udfoldelsesmuligheder.

Konkret har Camilla Berner taget afsæt i Sprogøs natur og nære forsorgshistorie, da øen var hjemsted for ”moralsk defekte” kvinder, der blev isoleret midt i Storebælt og ofte tvangssteriliseret i Korsør. Projektet udfolder den usynlige og ukontrollerede verden, som pollen er for os og behandler kunstnerisk planternes formering, ’seksualitet’ og vores kontrol af den.

Hør om konceptet bag udstillingen, tilblivelsen af den og samarbejdet med de 56 vestsjællandske kvinder, der har deltaget i de afviklede ler-workshops og hermed har bidraget til udstillingen.

GRATIS – ingen tilmelding
Vi giver gerne en kop kaffe eller et glas vin/vand. 

Camilla Berner (f. 1972) er en af landets mest interessante kunstnere, hvis stedspecifikke og økofeministiske værker ofte tager udgangspunkt i forholdet mellem den kontrollerede og vilde natur. Hun gør opmærksom på vores konventionelle og ofte undertrykkende naturopfattelse og retter dermed et subtilt politisk og kritisk blik på os selv i forhold til naturen. 

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond, Augustinus Fonden, Kunstnerværkstedet Kabeldepotet og Slagelse Kommune. 

Camilla Berner i gang med én af sine seks workshops i Kongegaarden
Camilla Berner i gang med én af sine seks workshops i Kongegaarden
Camilla Berner, Planternes Privatliv, 2023. Foto: Jenny Sundby
Camilla Berner, Planternes Privatliv, 2023. Foto: Jenny Sundby

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune