Gå til hovedindhold
ENG
 

RETROAVANTGARDE // i Algade 25

17. september 2022, 13:00 - 16:00

Vi inviterer alle til fernisering af den omfattende udstilling RETROAVANTGARDE lørdag 17. september kl. 13-16

ÅBNINGSTALER KL. 13 I KONGEGAARDEN ALGADE 25:
Thorgej Steen Hansen, kurator og billedkunstner
Henrik Broch-Lips, kunsthistoriker og leder af Kunsthal Kongegaarden

Line-up: Bank & Rau, Christian Finne, claus ejner, Ditte Gantriis, Hannah Amalie Nielsen, Kristoffer Ørum (+ Anton Wiberg Friisgaard og Arne), LADA, Mette Rasmussen, Michael Boelt Fischer, Lise Nørholm, Pist Protta (Åse Eg Jørgensen, Jesper Fabricius og Jesper Rasmussen), Randi & Katrine, Rikke Benborg, Thorgej Steen Hansen, Tobias R. Kirstein, Zven Balslev.

RETROAVANTGARDE er en gruppeudstilling med afsæt i den senavantgardistiske strømning, der foldede sig ud på Balkan i 1920’erne og nærmere bestemt dens formidlingsmæssige aftryk, som den manifesterede sig i de to kunsttidsskrifter ”Zenit” og ”Tank”.

Tidsskrifterne har fungeret som inspiratorisk afsæt for etableringen af udstillingen og de deltagende kunstnere har i godt et år haft digitalt adgang til alle de knap 50 numre, der udkom fra 1921 til 1928.

RETROAVANTGARDE er blevet til en vildt voksende udstilling, der rummer værker inden for en bred vifte af billedkunstneriske medier fra maleri, skulptur og tegning over foto, tekst og koncept til lyd, video og installation.

De mange forskellige værker kan opleves i Kunsthal Kongegaarden, Kongegaardshaven, det øvrige byrum og KGX - kunsthallens X-rum i Korsørs gamle glasværk.


Udstillingens koncept er blevet til i et samarbejde mellem udstillingens kurator, Thorgej Steen Hansen og Kunsthal Kongegaardens kunstneriske leder, Henrik Broch-Lips. 

Vi glæder os til at se dig/jer. Udstillingen kan ses til 18. december 2022.

Kunsthal Kongegaardens udstillingsprogram 2022 er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden og Slagelse Kommune. Udstillingen RETROAVANTGARDE er støttet af 15. Juni Fonden.

 

Retroavantgarde
Retroavantgarde

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune