Gå til hovedindhold
ENG
 

Operakomet møder eftertragtet pianist

-

Oplev en helt særlig koncert med soprankometen og årets P2 Talent Louise McClelland i samspil med pianisten Laurits Dragsted i Kongegaardens intime koncertsal.

Louise McClelland Jacobsen (f. 1997) er en dansk/newzealandsk sopran, der bor og arbejder i løbenhavn. Hun er medlem af Young Artist Ensemble på Det Kongelige Teater (Operahuset) og har arbejdet med flere orkestre og ensembler som DR Symfoniorkesteret, Concerto Copenhagen, Ensemble Storstrøm, Det Kongelige Kapel, Jönköpings Sinfonietta og ensemble Theatre of Voices. 

Hendes scenedebut på Det Kongelige Teater (Operahuset) var som 5. Magd i Strauss’ Elektra i marts 2023. Herefter sang hun rollen som Ypperstepræstinden i Verdis Aida, Pamina i Mozarts Tryllefløjten og Åse i Heises Drot og MarskHun har fået flere priser og legater såsom ’Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris’ og ’Léonie Sonnings Talentpris’. I 2024 blev hun kåret som ’Årets talent’ for DR P2.

Louise McClellands repertoire breder sig fra tidlig musik til det nyeste moderne repertoire, fra lieder til oratorier og opera. I titelrollen som Alida får hun urpremiere på Bent Sørensens opera Asle og Alida - både i Danmark og i udlandet. Hun skaber kammermusik med hendes ensemble, Trio Doré og medvirker i den kommende tid i koncerter med blandt andet Copenhagen Phil, Aalborg Symfoniorkester og Ensemble MidtVest.

Laurits Dragsted er solistklasseuddannet fra Det Kgl. danske Musikkonservatorium. Han er tidligere Young Artist på det kongelige teater og en af landets mest eftertragtede unge repetitører. I efteråret 2023 dirigerede han det kongelige operakor på bagscenen til Verdis Aida, og har de seneste år været repetitør på talrige af Operaens produktioner som La Traviata, La Bohème, Don Giovanni, Carmen, Manualen, De syv Dødssynder, Aida og Peter Grimes.

Laurits Dragsted har vundet 2. pris i Copenhagen Lied duo competition og giver Lied-koncerter på prominente festivaler herunder Hindsgavl festival, Hvide sande Festival, Lindegaards koncerter mv. Debuterede som continuo-pianist på Det Kgl. Teaters opsætning af Rossinis Askepot i efteråret 2022 og spiller jævnligt med i det kongelige kapel. 
I 23/24 har han haft kontrakt hos Operaakademiet i københavn og er derudover fast pianist for det internationale Malko-akademi. 


Kongegaardskoncerten sikrer, at den bedste klassiske musik, jazz og lydkunst kan opleves i Kongegaardens hyggelige koncertsal med Steinwayflygel og god akustik. Formatet er fyraftenskoncerter torsdage kl. 18-19.15 og billetten omfatter en omvisning i de aktuelle kunstudstillinger kl. 17.15 og et glas vin sammen med musikerne efter koncerten.

BILLETTER: KØB HER
Almindelig: 175 kr.
Medlem af Kongeklubben: 125 kr.
Unge under 26 år: 100 kr.

Louise McClelland Jacobsen blev i 2024 ’Årets talent’ for DR P2.
Louise McClelland Jacobsen blev i 2024 ’Årets talent’ for DR P2.
Laurits Dragsted er stjernepianist i svøb.
Laurits Dragsted er stjernepianist i svøb.

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune