Gå til hovedindhold
ENG
 

Gryesten / Beethoven Rekonstrueret

22. juni 2022, 19:30 - 21:30

KLAVERKONCERT MED INTERNATIONATIONAL PRISVINDER! 

Pianisten Emil Gryesten har i foråret 2022 opholdt sig i Kongegaardens legatbolig for at arbejde på sit kunstneriske research-projekt ’Beethoven Rekonstrueret’. Projektet omhandler nyfortolkninger af Ludwig van Beethovens sene klaversonater (1818-1822), der er en af hjørnestenene i den klassiske musikhistorie.

I ’Beethoven Rekonstrueret’ skaber Emil Gryesten nye, eksperimenterende versioner af den berømte tyske komponist’ musik, og anstrengelserne skal gerne bidrage til at få flere af den klassiske musiks mesterværker til at tale til publikum i det 21. århundrede.

Onsdag d. 22. juni vil Emil Gryesten spille musik fra ’Beethoven Rekonstrueret’ i Kongegaardens koncertsal og fortælle om sit originale projekts baggrund og idé. For at sætte Beethoven i sammenhæng med den senere klavertradition, som han var med til at grundlægge, vil Emil Gryesten desuden give eksempler på senere værker fra den klassiske musiks repertoire.

Efter koncerten bliver publikum budt på et glas vin eller vand i Kongegaardshaven og får her mulighed for at møde Emil Gryesten personligt og tale med ham om deres koncertoplevelse.Om pianisten Emil Gryesten:
Uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, ved Sibelius-akademiet i Helsinki og med videre studier ved “International Piano Academy – Lake Como” i Italien. Har modtaget priser ved en lang række danske og internationale konkurrencer for unge pianister, bl.a. vandt han som 15-årig førstepris ved Steinway-konkurrencen i Hamburg samt guldmedalje ved Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence i København.

I 2010 vandt Emil Gryesten både førstepris og Publikums Pris ved Nordisk Pianistkonkurrence på Nyborg Slot. Under sin tid som studerende ved Sibelius-akademiet vandt han desuden førstepris ved Finlands nationale klaverkonkurrence i Jyväskylä i 2010, og han modtog ligeledes førsteprisen ved Blüthner Pianistkonkurrencen i Malmö i 2006.


Blot 15 år gammel spillede Emil Gryesten sin første solokoncert, og har siden haft en aktiv
karriere både som solist og som kammermusiker. Han har optrådt ved klassiske musikfestivaler som Copenhagen Summer Festival, Aarhus Piano Festival, Hindsgavl Festival, samt Espo Piano Festival og Kuhmo Kammermusikfestival i Finland, Blüthner Classics i Leipzig, International Piano Association Switzerlands koncertserie i Lugano, og koncertserien "Piano, mon amour" i Paris. I sommeren 2018 spillede han debutkoncert i Carnegie Hall Weill-salen i New York. 


Emil Gryesten er ansat som konstitueret adjunkt ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han underviser i klaver og kammermusik.

PROGRAM: ’Beethoven Rekonstrueret’

Emil Gryesten, klaver
Musik af Beethoven, Liszt, Mussorgsky m.fl.

Fri entré
Tilmelding nødvendig 
info@kongegaarden.dk (først til mølle)

Læs om ’Beethoven Rekonstrueret’ her:

Emil Gryesten, klassisk pianist
Emil Gryesten, klassisk pianist
Emil Gryesten, klassisk pianist
Emil Gryesten, klassisk pianist
Emil Gryesten, klassisk pianist og prisvinder
Emil Gryesten, klassisk pianist og prisvinder

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune