Gå til hovedindhold
ENG
 

ZEITBRÜCKE // Alrø, Billund og Isenstein

10. JUNI - 20. AUGUST 2023

Med nødvendig ekspertise i klassisk modellering har ​​​​​Jacob Alrø og Viktor-Emil Billund skabt en eksperimenterende udstilling, der i tæt dialog med Isensteinsamlingen i Korsør udforsker det rumlige portræt i en klassisk såvel som udvidet forstand. Det er en vigtig og interessant kunstnerisk undersøgelse i en tid, hvor traditionelle og klassiske tredimensionelle afbildninger af især magthavere, kendte og kontroversielle berømtheder er sat til kritisk debat.

”Formålet med udstillingen Zeitbrücke er også at bidrage til Kunsthal Kongegaardens vedvarende arbejde med at reaktivere Isensteinsamlingen, der består af næsten 6000 værker af den dansk-tyske jødiske kunstner Harald Isenstein (1898 – 1980), der trods en lovende karriere i Berlin måtte flygte fra nazi-Tyskland i 1933 til Danmark, hvor han boede, arbejdede og drev sin kunstskole indtil sin død i 1980”, siger Henrik Broch-Lips, leder af Kongegaarden.

I den store koncert- og udstillingssal har Alrø og Billund opstillet 26 sokler med 10 nye, egne værker samt et udvalg af Isensteins buster. Ved at infiltrere og blande nyproducerede skulpturer i denne overvældende mængde af klassiske portrætter vil såvel de ældre som de nye værker naturligt kunne studeres i portrætformatets lys. Koblingen mellem klassiske og utraditionelle buster har til formål at åbne op for nye læsninger af Isenstein, men også for, hvordan ‘det skulpturelle portræt’ i dag kan materialisere sig - både traditionsbevidst og i opposition hertil.

Isensteinsamlingens persongalleri består af markante skikkelser, som har været med til at forme vores verden. De repræsenterer datidens ideer, tanker, systemer, drømme og nybrud indenfor f.eks. fysik, seksualteori, kunst og politik. Alrø og Billund tager traditionelle markører og elementer fra portrætbusten i brug, men opererer i højere grad end Isenstein i et udvidet felt af busteformatet og -genren ved ikke at afbilde bestemte personer, men nærmere undersøge busteformatets mulighed for at portrættere abstrakte begreber som en idé, et behov eller en hændelse.


”Udstillingen er en kalejdoskopisk samling af værker, der peger både frem og tilbage i tiden. Den præsenterer et stort spænd af materialer, teknikker og udtryk, som åbner for nye muligheder for at se på vores fortid og nutid i en relevant, tidssvarende og oplysende ramme. De skulpturelle sammenstød og den særlige udstillingsarkitektur giver mulighed for at udfordre og fortolke den skulpturelle genres nutidige relevans”, siger Henrik Broch-Lips

Jacob Alrø og Viktor-Emil Dupont Billund er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Billedhuggerskole i hhv. 2017 og 2018. Begge har været repræsenteret på solo- og gruppeudstillinger herhjemme og i udlandet og har tilmed i en årrække arbejdet som særlige konsulenter ved Slots- og Kulturstyrelsens atelier for skulpturrestaurering.


YDERLIGERE INFO: Kunstfaglig leder/kurator Henrik Broch-Lips, hbl@kongegaarden.dk, Tel: 2236 4127

FERNISERING TORSDAG 8. JUNI KL. 16-19. ÅBNINGSTALE KL. 16.15 af Henrik Broch-Lips, kurator og leder.

PRESSEBILLEDER: For at downloade pressebilleder skal du klikke på de enkelte billeder for at se dem i høj opløsning og tryk derefter "gem som" for at gemme det pågældende billede. Fotokreditering Jenny sundby og Kunsthal Kongegaarden, hvis ikke andet er nævnt.

NB: Kontakt venligst info@kongegaarden.dk, hvis du har spørgsmål eller f.eks. ønsker specifikke pressebilleder tilsendt.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Det Obelske Familiefond, Grosserer L.F. Foghts Fond, I.K. Gottfried, Slagelse Kommune.

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tors 11–18, fre–søn 11–16

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune