Gå til hovedindhold
ENG
 

KRISTIAN TOUBORG // (udstillingstitel på vej)

21. maj - 19. juni 2022

NB: UDSTILLINGEN ER I KGX i GLASVÆRKET
Til det store X-rum i Glasværket er Kristian Touborg i gang med at producere en stedsspecifik installation, der inddrager den gamle glasfabriks historie, de særegne rum og omgivelserne. Konkret vil han dykke ned i vandet ved Korsør Nor og samle stykker af ikke-biologisk nedbrydeligt plastik samt elektroniske varer, der er blevet kasseret eller drevet dertil med strømmen. Det indsamlede materiale vil blive brugt til at konstruere en stor skulpturel installation, hvis forgrenede struktur afspejler marinealgers organiske former.  

”Jeg vil undersøge, hvordan vores digitale adfærd påvirker det naturlige landskab omkring kunsthallen. Det er min ambition at skabe et fordybende sansemiljø, der drager paralleller mellem de marine livsformer, der oplever negativ fysiologisk påvirkning som følge af klimaforandringerne, og de digitale systemer, der har en direkte effekt på de aktuelle biologiske ændringer”, siger Kristian Touborg.

Den danske billedkunstner har længe været interesseret i, hvordan vores brug af digitale værktøjer ændrer vores forståelse af vores socio-kulturelle miljø, og hvordan naturen reagerer på menneskelig adfærd og menneskeskabt konstruktion.

”De negative konsekvenser af klimaforandringerne gør os efterhånden klart over, at den elektricitet, der bl.a. kræves af vores online-interaktioner, direkte fordrejer og forvrænger vækstmønstrene i den naturlige verden. Vi er alle medskyldige i at påvirke det naturlige miljø negativt gennem vores digitale adfærd”, siger han. 

Kristian Touborg, f. 1987. Bor og arbejder i København. Uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (KADK), 2009-16. Har deltaget i en lang række udstillinger i ind- og udland.

Kunsthal Kongegaardens udstillingsprogram 2022 er generøst støttet af:
Statens Kunstfond
Det Obelske Familiefond
Augustinusfonden
Slagelse Kommune

Kristian Touborg, New child (detalje)
Kristian Touborg, New child (detalje)
Kristian Touborg, “Floating Remnants”, 212 x 157 cm, (2022)
Kristian Touborg, “Floating Remnants”, 212 x 157 cm, (2022)

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune