Gå til hovedindhold
 

THE VISUAL INSCRIPTION // Tinne Zenner & Eva La Cour

3. juli - 8. august 2021

Med øje for Korsørs beliggenhed ved havet, og byens historiske rolle som gateway til Nordatlanten ved Storebælt, vil Tinne Zenner & Eva La Cour skabe en stedspecifik viderebearbejdning af deres tidligere udstilling Arctic Stations, der forholder sig kritisk til Danmarks koloniale tilstedeværelse i Grønland.

Udstillingen The visual inscription: Endangered and endangering vil både bestå af helt nye og re-installerede værker, som de to billedkunstnere gentænker til Kongegaardens historiske rammer, og som alle udspringer af deres fælles research i Qeqertarsuaq, der indtil 1953 var Danmarks administrative hovedsæde for Nordgrønland.

I Tinne Zenner og Eva La Cours optik er øen med sin forskningsstation, et ionosfære-observatorium, et lokalhistorisk museum, en nedlagt kulmine, en aktiv fiskefabrik, turisme og administration et billede på, hvordan forskellige institutionelle, industrielle, videnskabelige og kommercielle praksisser er komplekst sammenspundne.

Udstillingen vil således fremstå som en undersøgelse af billedskabelse som videns-politisk instrument og som en kunstnerisk behandling af data, vidnesbyrd, minde, komposition, arkivobjekt og ekstrakt af filmsekvenser.

Værkerne er en videreudvikling af kunstnernes multifacetterede samarbejde og deres fælles billedkunstneriske fokus på Danmarks involvering i det arktiske område - navnlig manifesteret som videnskabelig praksis.


Udstillingens kurator er Henrik Broch-lips, leder af Kunsthal Kongegaarden.

THE VISUAL INSCRIPTION er støttet af: Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond og Slagelse Kommune

Tinne Zenner og Eva La Cour, Arctic Stations, 2020, foto: David Stjernholm
Tinne Zenner og Eva La Cour, Arctic Stations, 2020, foto: David Stjernholm
Tinne Zenner og Eva La Cour, Arctic Stations, 2020, Foto: David Stjernholm
Tinne Zenner og Eva La Cour, Arctic Stations, 2020, Foto: David Stjernholm

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune