Susanne Thea “Hvem spiser du?” i Det blå rum 10. marts til 29. april 2018

Så er Kongegaardens nyeste tiltag “Det blå rum” åbent med en flot udstilling af Susanne Thea. “Hvem spiser du?” viser fisk i mange former lavet med mange forskellige teknikker.

Susanne Thea siger selv om rummet og udstillingen:

”Det blå rum gav mig straks association til et akvarium, inspireret af rum, tid og form udstiller jeg kun fisk”.

Fiskene har fået et strejf af erotik, hvis man lader øjet falde på fiskens øje. Susanne Thea beskriver selv fisken med flg. ord

“Dagens Fisk…ligger forventningsfuld men krævende udstrakt foran mig i atelieret. Vil den nogensinde blive tilfreds?. Jeg hører en hvisken ” så du vil høre min historie” eller skriger den … “kom så igang ..tag dog den beslutning… rød rød rød .. kom nu i gang med de rødlige nuancer …tror du jeg at jeg lukker dig ind i mit inderste hvis ikke du kan se og mærke mig …”.
Min nysgerrighed efter mere skærper opmærksomheden, erobringens intensitet griber fat i mig… Jeg må ha dig jeg må…  min nervøsitet for at kunne præstere lige nu, er forsvundet  … røde nuancer .. kødets saftige farver…  jeg er fanget ind … jeg vil danse tæt … i røde nuancer..
Dypper min pensel i den mørke dybe røde farve, blødt blødt lægger jeg med nænsom rolig sikker bevægelse hver eneste strøg … Jeg modtager nye signaler “kom nu mer mer , rør mig … der, dér rør mig lige dér” fisken løfter sit hoved, drejer det på skrå og ser direkte på mig!
Et stort mørkt ugennemtrængeligt øje sér på mig … et mørke, hvori jeg aner der gemmer sig, måske en historie. Tør jeg se ned i dybet, som synes at ville i dialog med mig …”

Der er åbent alle dage undtagen mandag fra kl. 11-16