Gå til hovedindhold
ENG
 

Kongegaarden X

Har du en fantastisk idé, du vil prøve af?
Kongegaardens X-rum er på 250 kvm og er placeret i det ikoniske glasværk i Korsør. Er du professionel kunstner og har en stærk idé eller et innovativt udstillingsprojekt, som du mener er egnet til vores X-rum, hører vi gerne fra dig. Rummet er råt, og p.t. er der hverken vand eller varme. Til gengæld er der el, og der bliver sjældent koldere end 16 grader.

Du kan også søge om et residency ophold i en af vore to kunstnerlejligheder og kombinere det med f.eks. en måneds produktionsophold i KongegaardenX, der efterfølgende kan resultere i en stor installation eller udstilling. Kontakt os for yderligere info.

Du kan læse mere om vores legatboliger til kunstnere her

Kunstneren Marie Raffn har netop arbejdet i KongegaardenX 
Den danske billedkunstner Marie Raffn blev i juli tildelt et måneds gratis arbejdsophold i Kongegaardens legatbolig og produktionsrum i Glasværket. Hun har en eksperimenterende tilgang til skulptur, og hendes værker er præget af en fascination af sprog, typografi, rytme, abstraktion og de rum, hun udstiller i. Hun afsluttede sit arbejde i Korsør med en uges præsentation for publikum med åbent alle dage 14-16 fra 27. juli til 1. august.

Marie Raffns nye værker er inspireret af sommerens insekter eller snarere mangel på dem. Et tiltagende steriliseret miljø med brug af sprøjtemidler og voldsomme klimaforandringer har fået bestanden af insekter til at falde markant så lyden af flaksende sommerfugle og summende vilde bier er blevet en sjældenhed.


Ved at smøre ecopoxy på glasfiber skaber Marie Raffn objekter, der mimer forstørrede insektvinger, fiskeham og andre organiske, abstrakte former, som oftest hviler på, eller hænger over, svejsede jernpodier. Det er svært at afgøre, om de organiske former er faldet døde ned, eller om de blot venter på at skifte form og blive ét med de andre farver og former, de er omgivet af.

”Mine værker skabt her i Kongegaardens X-rum kan opfattes både pessimistisk melankolske og håbefuldt drømmende. De lodrette stålpodier kunne godt ligne døende svampe, eller pedaler på et klaver, der er med til at give kompositionen både rytme og klang”, siger Marie Raffn.


Marie Raffn (f. 1991) er Uddannet fra Konsthögskolan i Malmö, Sverige (2016), Akademie der Bildende Künste, Wien (2015) og Cooper Union School of Art, New York (2013). Modtog i 2020 Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats talentpris for billedhuggere. Har udstillet solo i Vestjyllands Kunstpavillon, Galerie Prám (Prag), Teak (Helsinki) og Delfi Malmö).

 

Kongegaardens X-rum
Kongegaardens X-rum
Marie Raffn arbejder i KongegaardenX i Glasværket
Marie Raffn arbejder i KongegaardenX i Glasværket
Marie Raffn arbejder i KongegaardenX i Glasværket
Marie Raffn arbejder i KongegaardenX i Glasværket

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune