Gå til hovedindhold
 

FORSTÅ NUTIDSKUNSTEN

FOREDRAGSRÆKKE: FEM KUNSTSALONER OM KUNSTEN I DET 21. ÅRHUNDREDE 
Foredragsholder: Henrik Broch-Lips, kunsthistoriker og leder af Kongegaarden
Sted: Kongegaardens koncertsal
Pris: 200 kr. for alle fem kunstsaloner (50 kr. for et enkelt)
Tilmelding (nødvendig): info@kongegaarden.dk

Onsdag 19. maj 17-19: KUNSTSALON 1 - Hvad er kunst?
Begrebet kunst er som en organisk amøbeform, der vedvarende trækker sig ud og ind. Nogle gange er noget kunst, og andre gange er det ikke. Begrebet er til konstant forhandling, og det er primært kunstinstitutionens eksperter, der definerer det snævre og skrøbelige kunstbegreb. Vi vil se på forskellige kunstteoretiske definitioner, og der vil blive vist en række spændende eksempler på politisk og avantgardistisk kunst, der befinder sig i amøbeformens blævrende yderkant.

Onsdag 26. maj 17-19: KUNSTSALON 2 - Kunsten i 1990'erne.
Betegnelsen samtidskunst bruges oftest om den eksperimenterende kunst, der er blevet skabt fra 1960'erne og op til i dag, og som har sit udspring i kunstnernes brud med maleriet og skulpturen. Andre mener, at betegnelsen dækker 1990'erne og frem. Samtidskunsten lægger op til dialog med beskueren og værket skal ikke længere forstås som et afsluttet og lukket værk med kun én sand betydning. Der vil blive vist væsentlige værker fra både ind- og udland med særlig vægt på 90'ernes kunst.

Onsdag 2. juni 17-19: KUNSTSALON 3 - Kunsten i 00'erne.
Foredraget vil introducere til særligt udvalgte tendenser i 00'ernes samtidskunst. I det første årti af det 21. århundrede med selv-iscenesættelse, storytelling, branding, viral kampagnestrategi og konstruerede fjendebilleder som 'smagsdommere', 'afviste asylansøgere', 'aktivister' og 'socialistiske ballademagere' blev kunsten politisk. Nye hacking-strategier kom bl.a. til udtryk i den vildtvoksende gadekunst i det nye årtusind, hvor den anti-kommercielle kunst rykkede ud på gaden.

Onsdag 9. juni 17-19: KUNSTSALON 4 - Kunsten i 10'erne.
I det andet årti af det 21. århundrede eksploderede aktivitetsniveauet på kunstscenen og i takt hermed steg antallet af kunstinstitutioner, biennaler og kunstmesser. Særligt 2017 kaldte tyskerne for das Superkunst Jahr. Foredraget vil introducere til særligt udvalgte tendenser i 10'ernes samtidskunst.

Onsdag 16. juni 17-19: KUNSTSALON - Den brandaktuelle nutidskunst.
Hvad sker på kunstscenen netop nu? Bliv fortrolig med den helt aktuelle nutidskunst og de nye tendenser, og bliv inspireret af hvad der foregår på kunstscenen i landets største byer. Vi vil også kaste et blik på undergrundsscenen og kigge på kunstnernes ihærdige forsøg på at skabe egne selvstyrede udstillingsrammer, kuratoriske projekter, publikationer og samarbejder.

Forstå nutidskunsten, Morten Modin, Det kritiske punkt for intethed (2016)
Forstå nutidskunsten, Morten Modin, Det kritiske punkt for intethed (2016)
Forstå nutidskunsten, Simon Fujiwara, Likeness (2018), Hamburger Bahnhof, Berlin
Forstå nutidskunsten, Simon Fujiwara, Likeness (2018), Hamburger Bahnhof, Berlin

Kongegaarden. Algade 25, 4220 Korsør Åben: Tirs–søn 11–16, ons 11–18

Email: info@kongegaarden.dk Tilmeld dig Kongegaardens nyhedsbrev

Telefon: (+45) 5837 7890 CVR: 17281682 | Mobilepay: 887274

Slagelse Kommune

Kongegaarden er støttet af
Slagelse Kommune