September i Det Blå Rum – Unika Keramik

Kongegaarden i Korsør har i hele september måned udstilling af værker lavet af keramiker Birgit Lendal Beek.

Birgit er uddannet på Atélier Noailles-Lascaux i Paris i midten af 80erne og har i mange år arbejdet og udstillet rundt omkring i Frankrig – bland andet 4 gange i det legendariske Grand Palais i Paris. I de seneste 20 år, har hun haft sit værksted i Korsør og udstiller flittigt både i Danmark og udlandet. I 2013 deltog hun således i The 8th International Biennale of Ceramics i Kapfenberg i Østrig og i 2015 repræsenterede hun Danmark i Biennale de la Ceramique i Andenne i Belgien.

Mange af Birgits værker tager udgangspunkt i frugter, kroppe eller andre emner med blødt afrundede konturer og andre er en eksakt gengivelse af en genstand, som vi alle kender og ser dagligt uden at ænse den … en gammel taske, et par slidte vandrestøvler eller en rusten havne pullert.

Mange vil også nikke genkendende til Birgits pingviner, som står i ganske mange hjem. De er i modsætning til hendes andre værker bestemt ikke subtile, men de er så charmerende, at de for de fleste af os er svære at gå forbi uden at fremkalde et lille smil.

I Det Blå Rum vises et udsnit af værkerne fra den 2. september og frem til oktober 2018. Der holdes fernisering søndag den 2. september kl. 14-16, hvor man kan hilse på kunstneren og nyde et glas vin.

Fri entre til Kongegaarden og værkerne er til salg. Kongegaarden er åben alle dage fra kl. 11 -16 undtagen mandage. www.kongegaarden.dk