”Ægteskab med musik” med Anne Margrethe Dahl og Frans Rasmussen

Søndag den 16. September kl. 15:00

opføres en musikalsk begivenhed i Kongegaardens musiksal, med to af Danmarks store musikalske personligheder, kapelmester Frans Rasmussen og hans hustru, operasolist ved Det Kgl. Teater og Forstander for Operaakademiet Anne Margrethe Dahl. Parret vil synge og spille på koncertsalens Steinway flygel samt fortælle om deres liv med musikken.

Den 74-årige kapelmester Frans Rasmussen har været dirigent ved Det Kgl. Teater og Den Jyske Opera, Kgl. Syngemester på Det Kgl. Teater, samt kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes Musikkorps. Foruden dette har han været 1. gæstedirigent ved ”Ho Chi Minh City Ballet and Symphony Orchestra” og er Docent  ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Frans Rasmussen har dirigeret i de fleste europæiske lande samt Amerika, Afrika og Asien.

Frans Rasmussen er formand for Dansk Kapelmesterforening og Ambassadør for Dansk Folkehjælp, men hans store folkelige popularitet stammer fra hans TV-serier TV, hvor han har været vært ved programmer som ”Skinnet bedrager” og ”Mestermøder”. Han er særligt kendt fra  ”Stemmer fra Opgangen”, ”Stemmer fra Vollsmose” og ”Stemmer fra Urban-planen”, som har gjortham kendt som en populær musikformidler.

Norskfødte Anne Margrethe Dahl er Kongelig Operasolist (sopran), og uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Siden har hun tilføjet en mastergrad i elitepædagogik. Anne Margrethe Dahl debuterede som Donna Anna i Mozarts Don Juan i 1989 og været solist på Det Kgl. Teater siden 1999. I  både ind- og udland har hun sunget store titelpartier lige fra Mozart, Puccini, , Rossini, Langgaard, Strauss, Wagner og til Lehar. Ved siden af sin solist karrierer er hun forstander for Operaakademiet, hvorfra flere elever igennem årene har gæstet Kongegaarden med deres dejlige sange.

Billetter til det musikalske arrangement koster 120 Kr. og 100 Kr. for medlemmer af Korsør Koncerterne.

Billetter købes via Place2book se link på Kongegaardens hjemmeside

WWW.kongegaarden.dk.